Katie Price egy 42 éves, brit médiaszemélyiség. Jordan álnéven glamúrmodellként kezdte, de későbbi karrierje rengeteg egyebet is tartalmazott topless fotózásokon kívül, énekesnőként is próbálkozott, könyvei, ruhamárkái jelentek meg, 2015-ben pedig megnyerte a Celebrity Big Brothert, ami bizonyította, hogy a briteknél legalábbis hatalmas népszerűségnek örvend a korábban közgyűlölet tárgyát képező exmodell.

Price kapcsolatairól rengeteget cikkeztek a lapok világszerte az elmúlt 20 évben, egy ideig Peter Andre énekes, majd Alex Reid ketrecharcos felesége volt, a híresség tavaly vált el harmadik férjétől, Kieran Haylertől. Price öt gyermeket nevel, közülük a legidősebb 18 éves, Harvey-nak hívják, az ő édesapja Dwight Yorke volt futballista. Yorke egyáltalán nem tartja a kapcsolatot a fiával, aki látássérült, az autizmus spektrumán elhelyezhető szindrómát diagnosztizáltak nála, valamint az úgynevezett Prader-Willi-szindrómával él. Ez utóbbi többek között lassabb fejlődést és izomgyengeséget okoz, illetve emiatt van, hogy Harvey 188 centis testmagasságához 184 kilogram súlyú.

Nos, azt írja most a The Sun című lap, hogy Katie Price arra kényszerült, hogy több fogyatékkal élő gyermekét egy bentlakásos intézménybe adja, ugyanis a fiú érzelmi kitöréseit egyre nehezebben tudja kezelni, és ezek, főleg nyilvános helyen veszélyesek is lehetnek. Fennáll a kockázata, hogy ha Harvey valami olyat követ el egy nyilvános helyen, és közveszélyesnek nyilvánítják, akkor hatóságilag egy zárt intézményben helyezik el. Ezért döntött úgy Price, hogy bár mostanáig otthon nevelte a fiát, ezentúl nagyobb biztonságban lesz a srác egy bentlakásos otthonban.

Tekintve, hogy Price egyedül nevel négy másik gyereket, akik 15 és 6 év között vannak, Harvey-ra ezen kívül minden bizonnyal több figyelem jut majd egy ilyen intézetben, ahol a fiú szakértői segítséggel fog tudni új dolgokat elsajátítani, és 25 éves koráig tanulhatja, hogyan éljen egy függetlenebb életet, hogyan tud kapcsolatokat kialakítani a családján kívül. Az egykori glammodell azt mondja, összetört szívvel, de kénytelen volt meghozni ezt a döntést:

nem tudom, Harvey hogy fog reagálni és mit fog érezni, ha nem fogok tudni odamenni hozzá, amikor hív. Túl fájdalmas erre gondolni.

A fenti borítókép 2018 áprilisában készült Price-ról és legidősebb fiáról.