Rami Malek a The Tonight Show Starring Jimmy Fallon műsorának vendége volt, ahol felelevenítette néhány emlékét az elhunyt Robin Williamsről, akivel az Éjszaka a múzeumban - A fáraó titka c. filmben dolgoztak együtt, 2014-ben. Malek szerint kollégáján látni lehetett, hogy valami nincs rendben vele. Williams a film bemutatásának évében, vagyis 2014-ben követett el öngyilkosságot, az Éjszaka a múzeumban volt az utolsó filmje. 

Éjszaka a British Múzeumban forgattunk, rajtunk kívül nem volt ott senki más. Robin pedig... látni lehetett rajta, hogy valami nincs rendben vele. Érződött, hogy hangulatingadozásai vannak. Egyszer beragyogta a világot, te meg megkérdezted volna tőle, hogy istenem, te meg ki vagy, utána pedig visszasüllyedt egy másik helyre. 

Malek elmondta, Williams sokat figyelte a telefonjaikat nyomkodó színészkollégáit, majdm mondhatni költői kérdésként, megkérdezte tőlük, mi történt a hagyományos, face to face kommunikációval. Malek még egy emléket felelevenített a komikusról, aki a forgatás egyik éjszakáján szótlanul állt egy hatalmas kőtömb előtt, Malek pedig odament hozzá, hogy megkérdezze, minden rendben van-e vele. 

Odasétáltam hozzá, hogy megkérdezzem, jól van-e. Rám nézett, vagy inkább csak átnézett a vállam felett, és azt kérdezte: "Milyen gyakran adatik meg, hogy egyedül lehess a Rosette-i kővel? 

A Rosette-i kő egy időszámításunk előttről származó lelet, amin ugyanaz a szöveget három különböző írásmóddal (egyiptomi démotikus írással, görög nyelven és egyiptomi hieroglifákkal) jegyezték le. Az 1799-ben megtalált gránittömb segítségével tudták néhány évtizeddel később megfejteni a hieroglifákat.