Vajna Tímea több Insta-sztoriban is azon elmélkedett, miért nem nyitnak ki a magyarországi éttermek, hiszen jelen felállás miatt sokan mennek tönkre, gyerekek halnak éhen. Nem is tudja eldönteni, melyik a rosszabb: a világjárvány vagy az azt megfékezni kívánó korlátozások. 

Nem tudom komolyan mi a rosszabb... A vírus, vagy ha valakinek a gyerekei éhen halnak, mert mindkét szülő elveszíti a munkáját

Vajna felszólítja követőit, hogy vigyázzanak az idősekre, étterembe menet pedig viseljenek maszkot. Miamiban már régóta, Los Angelesben pedig nemrég megnyitottak a vendéglátóhelyek, miután a tulajdonosok összefogtak és pert indítottak az állami tiltások ellen. 

Los Angelesben is végre kinyitott minden étterem… Miamiban meg már régóta… nem győzöm nézni az Instastorkyat isteni kajákról és jó hangulatról… Mikor engedik meg már Magyarországon is, hogy kinyissanak az éttermek?? Mindenki tönkremegy így... és depresszós lesz már… ebbe az egész..ba.

Vajna összes Insta-sztorijában betaggelte a budapesti Nobut, ahogy egy ételfotót is mellékelt elmélkedéseihez. A magyar vendéglátósok vasárnap tüntettek a Hősök terén, hogy kinyithassák éttermeiket, bárjaikat.