Az amerikaifutball-bajnokság, vagyis az NFL döntőjét, a Super Bowlt mindig óriási médiaérdeklődés követi. De nemcsak a számos sportrajongó miatt,  ugyanis a mérkőzés félidejében mindig egy nemzetközi sztár csinál egy látványos minikoncertet (lásd tavaly Jennifer Lopez és Shakira, vagy néhány évvel ezelőtt Lady Gaga 2019-ben pedig a Maroon 5). Bár a felkérés óriási megtiszteltetést jelent, ami hatalmasat dob a fellépők népszerűségi indexén (az NFL nem fizet a minikoncertért, de a sztárokat kárpótolhatja, hogy csak Amerikában kb. százmillióan nézik őket élőben), nem mindenki lelkesedett az ötletért, hogy fellépjen az eseményen. A Billboard cikke alapján mutatunk 5 sztárt, akik visszautasították az óriási lehetőséget.

Rihanna

A bugyiárusnak felcsapott Rihannát a 2019-es Super Bowlra hívták meg, amit azért utasított vissza, hogy így fejezze ki együttérzését Colin Rand Kaepernickkel. A sportoló azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy 2016-ban, a mérkőzések előtti himnusz lejátszásakor nem maradt állva, hanem letérdelt, hogy így hívja fel a figyelmet az Amerikában jelenlévő rasszizmusra. Az NFL nem rajongott Kaepernick  megnyilvánulásáért, szabályba foglalta, hogy a himnuszt állva, nem pedig féltérdelésben kell végighallgatni. Kaepernick  végül magára maradt, egyetlen csapat sem akarta ezután leigazolni őt. (Ne feledje, mindez évekkel ezelőtt történt, jóval a tavalyi Black Lives Matter-mozgalmat életre hívó  George Floyd-eset előtt)

Jay-Z

A rapper 2018-ban megjelent, feleségével, Beyoncéval közösen rögzített albumának, az Everything is Love-nak az egyik dalában rappel arról, hogy meghívták a Super Bowl-ra, de ő nem élt a lehetőséggel.

Nemet mondtam a Super Bowl-ra/Szükséged volt rám, de nekem nincs rád /Minden éjszaka a végjátékban vagyunk/ Ezt mond meg az NFL-nek stadionokban is fellépünk

- mondja Jay-Z az Apeshit c. dalában, ami az Everything is Love első kislemeze volt.

Adele

Adele 2016 augusztusában, aktuális turnéja Los Angeles-i állomásán beszélt arról, hogy nem fog fellépni a mérkőzés félidejében. 

Először is: nem lépek fel a Super Bowlon. Úgy értem, most komolyan, az a show nem az éneklésről szól. És én tényleg, tényleg nem tudok táncolni, meg semmi ilyesmit. Nagyon kedvesek voltak, hogy felkértek, de nemet mondtam. 

Az énekesnő fenti megszólalása után az NFL hivatalos közleményt adott ki arról, hogy valójában sosem kérték fel Adele-t. 

Pink

Bár az amerikai himnuszt még elénekelte 2018-ban, Pink a fináléban már nem merte bevállalni a szereplést. Igen, jól írtuk, nem kedve, inkább mersze nem volt az énekesnőnek, aki attól félt, a Kaepernick-botrány után bárki is próbálja meg szórakoztatni a közönséget, pellengérre fogják állítani a közösségi oldalakon. Pink azt nyilatkozta, inkább Janet Jacksonnak (aki 2004-ben már fellépett a Super Bowlon, Justin Timberlake-nek pedig „véletlenül” sikerült róla lerántani a felsőrészét a mellénél), Jennifer Lopeznek vagy Rihannának kellene szerepelnie a 2019-es Super Bowlon, hogy az afroamerikai vagy latin-amerikai hírességek is szerepet kaphassanak, ezzel is tisztelegve Kaepernick tette előtt.

Cardi B

Talán már kitalálta, hogy Cardi B is Kaepernick miatt mondott nemet az NFL-nek. A rapper már 2017-ben is kiállt a sportoló mellett, és azóta is szívén viseli a rasszizmus elleni küzdelem ügyét. Bár Cardi B a Super Bowl félidejében a focipálya közelébe se került, a Maroon 5 2019-es fellépése előtt sokan azt pletykálták, mégis színpadra fog állni, hogy előadja a fiúegyüttessel közösen rögzített számát, a Girls Like You-t.