VV Vivi megkérte Bálintot, hogy menjen vele a riportszobában, ahol elmondta a játékosnak, hogy nem közömbös a számára. 

Tetszel, jó csávó vagy

- mondta Vivi, mire Bálint felállt, hogy megölelje, de Vivi visszaparancsolta a székre, mert még nem fejezte be a mondandóját. Vivi a győztes párbaja után kezdett másképp gondolni Bálintra, aki a lány szerint bociszemekkel nézett rá, amikor visszatért a megmérettetésről. 

Tudtam, hogy ezt nem tudom titkolni tovább senki előtt sem. És ez annyira rossz, hogy igazából mindenki levágta, én meg mindig tartottam magam ahhoz, hogy nem mondom el. Esténként úgy feküdtem le, hogy ma sem mondtam el, és annyira rossz érzés volt. 

Bálint később a riportszobában egy interjújában azt mondta, hogy Vivi nagyon édes volt (noha Vivi cikinek érezte a vallomását), de a lány érzéseit

 nyilván nem viszonzom. Ez csupán barátság. (...) Vivi számomra egy barát, nincsen esély arra, hogy bennem megváltozzanak ezek az érzések. Számomra egy kis bohóc, egy karikatúra, aki nagyon aranyos és édes, kedves, de vannak olyan megnyilvánulásai, amiktől a falra mászom. Abszolút nem ilyen típusú lányt képzelek el magamnak.

Vivi később azt mondta, azt hitte, Bálintot sokkolni fogják a szavai, még arra is gondolt, hogy majd kineveti őt. Ehhez képest nagyon kedvesen és gondoskodóan állt hozzá.