A 2010-es X-Faktorban feltűnt Vastag Tamás a Fókusznak beszélt arról, hogy a „pörgős életformája miatt" nemrég szívműtétje volt, katéter ablációs rendszerrel kezelték. 

Azt jelenti nagyjából, hogy a nem jól működő idegpályákat, amik félreütötték a szívemet, kiégették a Városmajorban. (...) Azóta legalább 20 kilóval könnyebbnek, meg 10 évvel fiatalabbnak érzem magam. 

A riportból az is kiderült, hogy Vastag a karanténidőszak elején örült, hogy végre pihenhetett, aztán kórházaknak önkénteskedett, és több dalt is írt. Ő és családja is túlestek már a koronavíruson tavaly tavasszal.  

De más miatt is érdekes fókuszos riport: Vastag eddig sosem mutatta meg két fiát, az ötéves Samut és nála két évvel fiatalabb Pétert a nyilvánosság előtt, de pár napja kivételt tett. Nemrég megjelent, Harangok című számához készült videoklipjében mindkét gyermeke látható. Az énekes elmondta, miért szerepeltette őket a klipben. 

Ez egy önéletrajzi ihletésű dal, amiben a fiatalkori énemet játssza a saját fiam. (...) Nem elsősorban az a szándék vezérelt, hogy megmutassam őket, hanem hogy most leszek 30 éves, ha a fiam 25 év múlva majd 30 éves lesz, és visszanézi, akkor észrevesz-e hasonló mozdulatokat, hasonló dolgokat.

Vastag szerint mindkét fia nagyon muzikális, de a kisebbik fia, a hároméves Peti már „analitikus aggyal nézi a zenét", a zongora is nagyon érdekli.