Demi Lovato énekesnő 2018-ban került kórházba drogtúladagolással, és most egy háromrészes dokumentumfilmet publikál a YouTube-on betegségéről és gyógyulásáról. A fenti borítókép a Dancing With The Devil (kb. Tánc az ördöggel) bemutatóján készült hétfőn. A minisorozat első két része érhető el eddig, a harmadik rész premierje március 30-án lesz.

A most 28 éves színész-énekesnő azt mondja, gyerekkorában megromlott a kapcsolata alkoholista édesapjával, és hozzáteszi, szülei gyerekszépségversenyekre vitték, ahol komplexusai alakultak ki a külsejével kapcsolatosan, amik később evészavarokhoz vezettek. 2018 első felében azonban már hat éve nem ivott, nem drogozott, és próbálta evészavarait is kordában tartani, több szakember utazott vele, hogy az egészségére vigyázzanak. Lovato ugyanis éppen turnén volt, amiről egy dokumentumfilm is készült, de a filmet végül nem mutatták be, mivel annak forgatását a túladagolás miatt le kellett állítani.

A túladagolás előtt nagyjából egy hónappal volt, hogy Lovato egy napon úgy döntött, józanul is annyira rosszul érzi magát, hogy úgyis mindegy, újra inni fog. Elment egy buliba, ahol kábítószert is adtak neki, és sokkal keményebb drogokat kezdett el használni, mint korábban. Pár héttel később már érezte is, hogy fizikai függése alakult ki a herointól.

A túladagolása éjszakáján Lovato részegen felhívta a dílerét, aki kiment az énekesnő házához, és fentanylt tartalmazó tablettákat adott neki. A híresség nagyon rossz állapotban volt, de mégis szexelt a férfival – utólag azt mondja, nem emlékszik pontosan az esetre csak egy-egy kép villan be arról az éjszakáról, de van elég tapasztalata a szexuális traumákról, és egész biztosan nem volt olyan állapotban, hogy bármibe beleegyezhetett volna.

A díler otthagyta Lovatót, akit reggel az asszisztense hiába próbált ébreszteni. Kihívta a mentőket, így végül kórházba került az énekesnő, akinek a teste teljes egészében elkékült, meztelen volt, amikor rátaláltak. Az orvosok azt mondják, hogy ha 5-10 perccel később érkezik a segítség, Lovato valószínűleg nem éli túl a túladagolást. 

Az énekesnő azt meséli továbbá a fenti videóban, hogy szívrohamai és sztrókjai mellett az agya is károsodott. A látásközpontjait annyira tönkretette a kábítószer, hogy amikor először felébredt a kómából, egyáltalán nem látott, a saját testvérét sem ismerte meg. Lovato azóta felgyógyult, de azt mondja, a látását nem nyerte vissza 100%-osan, továbbra is vannak vakfoltok, ahol nem lát: például ha vizet akar tölteni egy pohárba, van, hogy teljesen melléönti. Látássérülése miatt nem is vezethet többé.