Montero Lamar Hill egy 21 éves amerikai rapper, aki arról a legismertebb, hogy Lil Nas X művésznéven adta elő az Old Town Road című slágert, ami minden idők legnagyobb slágerévé vált az USA-ban 2019-ben. Nos, most új albummal jelentkezik, és mind az albumnak, mind az azt beharangozó első dalnak az a címe, hogy Montero (Call Me By Your Name). Lil Nas X mindent megtett, hogy a világ felfigyeljen a klipre – ha ön még nem látta, de meg szeretne lepődni, kattintson nyomban a play gombra, aztán alább következnek a botrány részletei.

A klipben Lil Nas X először Ádámként szerepel a tudás fája alatt, aki el is csábít a kígyó, majd a rapper egy rúdon lecsúszva-lerúdtáncolva a pokolba jut, ahol öltáncot mutat be a sátán ölében. A klip vége az, hogy miután a fenekét az ördög ölében riszálta, Lil Nas X eltöri a démon nyakát, és a szarvaival saját magát koronázza meg. A legtöbben természetesen ettől a homoerotikus-sátánista befejező jelenettől akadtak ki.

A videót ennek a cikknek a megjelenéséig négy nap alatt 41 millióan látták, köztük, amint azt a WOW Report is írja, a rapper édesapja, aki azonban nem háborodott fel rajta (végülis Cardi B és Megan Thee Stallion legalább ugyanilyen durvákat csináltak tavaly a WAP klipjében). Apukája véleményét a klipről Lil Nas X megosztotta a Twitteren.

Nagyon kreatív videó. Sikerült végignéznem. Gratulálok. Éld az életet a saját elveid szerint. Nagyon BÜSZKE vagyok rád

– írta Big Nas X.

A videó persze annak rendje és módja szerint kiváltotta bizonyos csoportok rosszallását, az őt elítélők véleményeit a rapper rendre megosztja a Twitterén, legutóbb például azt, ahol a dal kapcsán promóciós célzattal kiadott cipőről van szó egy templomban, de a Fox News nevű csatornán is felhívták rá a figyelmet, hogy a rapper nem átallotta pont a nagyhétre időzíteni sátáni klipjét.

A cipőnek muszáj még legalább egy bekezdést szentelni: a Montero című dalhoz ugyanis olyan Nike-kat adtak ki, amiknek a sarka-talpa vörös tintával, plusz egy csepp igazi emberi vérrel van megtöltve. 666 darabot készítettek és adtak el belőle a Nike cég jóváhagyása nélkül, a készlet egyetlen perc alatt elfogyott. Lil Nas X azzal viccel a Twitteren, hogy valószínűleg teljesen legatyásodik majd azután, hogy a sportmulti bepereli őt emiatt az akció miatt.