Britney Spears egészen idáig nem reagálta a róla készült, Framing Britney Spears című dokumentumfilmre, amely azt mutatja be, hogyan került egy pop-szupersztár privilegizált helyzetéből a nyilvános összeomlások hatására gondnokság alá, illetve mik okozták ezeket a bizonyos pszichés nehézségeket. Most azonban (ahogyan már megszokhattuk, az Instagramján) végül reagált rá, azt írva,

nem néztem végig a dokumentumfilmet, de amennyit láttam belőle, attól kellemetlenüI éreztem magam abban a megvilágításban, ahogyan velem foglalkoztak [...] két hétig sírtam, és hát... néha még mindig sírok!!!!

A teljes bejegyzést az alábbi videóra kattintva olvashatják el, de alatta kivonatoljuk a lényeget.

Az előadóművész tehát azt írta, egész életében pletykáltak és találgattak róla, illetve ítélkeztek felette, és minden este Aerosmithre kell táncolnia ahhoz, hogy vadnak, embernek és élőnek érezze magát. Egész  életében rá szegeződött a figyelem, hiszen végig embereknek adott elő. 

Sok erő kell ahhoz, hogy megbízzunk az univerzumban [annyira, hogy vállaljuk a] valódi gyengeségeinket, mert mindig annyira bíráltak... támadtak... nevetségessé tett a média... és ez a mai napig így van.

De megteszi a lelki egyensúlyáért, amit tud, a mindennapi tánc örömöt szerez neki. Gondolatait ezzel zárta:

nem azért vagyok itt, hogy tökéletes legyek... a tökéletes unalmas... azért vagyok itt, hogy a kedvességet adjam tovább!!!!

A kérdéses dokuemntumfilmet a Netflixen nézhetik meg; a hatására kapott új lendületet a #FreeBritney mozgalom, amely azt követeli, hogy az énekesnő gondnokságának feltételeit ezentúl úgy szabályozzák, ahogyan ő kívánja, és sem pénzügyi, sem magánéleti kérdésekben ne függjön apja döntéseitől. Ő maga is ezért küzd a bíróságon.