Lil Nas X egy 21 éves, amerikai rapper, akinek a születési neve Montero Lamar Hill, a szülei ugyanis a Mitsubishi Montero autómárkáról nevezték őt el. Lil Nas X az Old Town Road című dallal lett világsztár 2019-ben, és az a szám akkora sláger lett minden rekordot megdöntve, hogy mindenki azt jósolta, hogy a fiatal rapper karrierje ezzel nyilván véget is ért, úgyis egyszámos előadó marad élete végéig. Nos, ez a jóslat most megdőlt, ugyanis jelenleg a Montero (Call Me By Your Name) című dal a leghallgatottabb szám a világ legfontosabbnak tekintett zenei piacain.

A dal sikeréhez nyilván nagyban hozzájárult a klippel keltett hírverés és pár egyéb leleményes promóciós húzás. A videóban Lil Nas X erotikus táncot mutat be a sátán ölében, de ezen kívül emberi vért tartalmazó tornacipőkből is kiadtak egy 666 darabos, limitált szériát, amihez a Nike-tól használtak fel lábbeliket, és a Nike most perli Lil Nas X-et, mert az akcióhoz nem kérték a márka engedélyét.

A klip rövid idő alatt annyira híres lett, hogy már parodizálták a Saturday Night Live című kabaréműsor legutóbbi adásában, ráadásul a paródia legalább ugyanolyan felháborodást váltott ki, mint maga a klip. Az SNL első jelenetében ugyanis Britney Spears talkshow-háziasszonyként fogadta Lil Nas X-et, de persze egyikük sem személyesen szerepelt, hanem az énekesnőt Chloe Fineman, a rappert Chris Redd alakította. A jelenetben Spears megkérdezi Lil Nas X-et, hogy nem akar-e az ördög után Istennek is öltáncolni egyet, a rapper pedig igent mond, és erre megjelenik Isten, és Lil Nas X megriszálja egyet a fenekét Isten ölében. Utána rögtön felhívják a figyelmet, hogy ez igazából nem Isten volt (mint ahogy a videóban sem maga a Sátán szerepelt), hanem csak egy Gary nevű férfi beöltözve.

A lényeget maga Lil Nas X is kitette a Twitterre azzal, hogy ezek után a Saturday Night Live biztosan a pokolra jut.

A folyamatos botrány pedig megtette a hatását. A világ két vezető zenei piacaként az USA-t és Nagy-Britanniát szokás emlegetni, és mindkét országban rögtön az első helyen nyitott a Montero a hallgatottsági összesítésben, merthogy a slágerlisták az utóbbi években úgy készülnek, hogy összesítik, hogy a különböző streaming-szolgáltatásokon a legtöbben melyik dalokat hallgatják (vagy nézik, merthogy pl. a YouTube is beleszámít). Amerika új No1-ját nemrég hirdették ki, lásd az alábbi posztot, az Egyesült Királyság kedvencének pedig már péntek óta a Montero számít.