Amint azt ma reggeli lapozgatónkban említettük, eddig az volt a hagyomány az Oscar-gálákon, hogy utolsóként a legjobb filmnek járó díjat osztják ki, de tekintettel arra, hogy előre borítékolható volt, hogy ezt a nagyközönség különösebb érdeklődésére számot nem tartó A nomádok földje kapja majd, úgy döntöttek, hogy szakítanak a hagyománnyal. Így aztán a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat adták át utoljára, mert úgy tűnt, itt a nyertes az augusztusban elhunyt Chadwick Boseman lesz. De nem ő lett, hanem Anthony Hopkins, akit Az apa című filmért jelöltek, és aki nem volt jelen a ceremónián.

A 82 éves színész azonban másnap reggel kitett egy köszönőbeszédet az Instagramra, íme.

Jó reggelt! Itt vagyok szülőföldemen, Walesben, és 83 évesen nem számítottam arra, hogy megkapom ezt a díjat. Tényleg nem. Nagyon hálás vagyok az Akadémiának és köszönöm

– mondja Anthony Hopkins a fenti videóban, majd lerója tiszteletét Chadwick Boseman előtt, és további köszönetnyilvánítások mellett megismétli, hogy tényleg nem gondolta volna, hogy ő fog nyerni. (Legutóbb 1992-ben kapta meg ezt a díjat, ekkor készült róla a fenti borítófotó.)

Ezek után megjelenik az ember fejében egy kép erről a 83 éves, immár kétszeres Oscar-díjas színészről, aki azt mondja magában, hogy a fenének utazgasson egy Oscar-gála kedvéért Amerikába az egészségét kockáztatva, inkább otthon marad magának. Átalussza az éjszakát, aztán reggel, amikor felébred, csekkolja, hogy ki nyerte az Oscart. Kiderül, hogy ő. Erre magára kap egy bőrdzsekit, kimegy egy szép helyre, ahonnan jó a kilátás, felvesz egy félperces videót, kitolja az Instára, és ezzel el is van intézve az egész.

Egyáltalán nem biztos, hogy ez tényleg minden részletében így történt, de én szeretném azt gondolni, hogy igen.