Adele, az énekesnő tavaly októberben szerepelt a Saturday Night Live című műsorban, és azóta összesen kettő nyilvános szereplése volt azt leszámítva, hogy a válásáról cikkeztek a lapok. Adele egyrészt januárban megemlékezett az Instagramon arról, hogy 21 című albuma 10 éve jelent meg, aztán május elején saját születésnapja alkalmából tett ki egy posztot ugyanoda. Ennyi. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a 33 éves énekesnő jó ideje a nyilvánosságtól elvonulva él.

Most azonban tett egy újabb kivételt, és ezúttal nem csak instaposztban adott magáról életjelet, hanem egy videóüzenetet küldött elsősorban a 2017-es londoni Grenfell-katasztrófa áldozatainak-károsultjainak, illetve másodsorban az egész világnak. Emlékezetes, hogy a tűzeset következtében pontosan 4 évvel ezelőtt 72 ember veszítette életét, és hogy Adele kezdettől fogva a szívén viselte az ügy alakulását.

Tavaly ilyenkor, a tragédia harmadik évfordulóján szintén szerepet vállalt Adele a Grenfell-megemlékezésben, ez akkor azért kapott különösen nagy sajtót, mert a nagy átváltozáson átment énekesnő új külsején nem sokszor lehetett addig látni. Nos, eltelt egy év, de az Adele-észlelések száma azóta sem gyarapodott túlzottan, ezért különösen érdekes az alábbi videónak az 56:15-nél kezdődő része.

Üzenetében Adele a következőket mondja:

Ma négy éve volt, hogy leégett a Grenfell-torony, és még mindig olyan sok a megválaszolatlan kérdés. Még mindig húzódik a bírósági eljárás, még mindig nem vontak felelősségre senkit annak az éjszakának az eseményeiért. És a Grenfell United mégis létezik, fáradhatatlanul küzd az igazságért és mindazért a változásért, amit nem csak ők érdemelnek meg, hanem a közösség is, amiben élnek, sőt, az egész ország szintén. És ezért szeretnék nektek köszönetet mondani. Köszönöm, hogy ennyi évre félretettétek a fájdalmat, hogy meg tudjátok vívni a harcot. El sem tudom képzelni, milyen személyes következményei lehetnek ennek számotokra. Tényleg remélem, hogy jövőre ilyenkor már meglesznek a válaszok, amikre ahhoz van szükség, hogy végre-valahára együtt fellélegezhessetek. Szeretlek benneteket, nemsokára újra látjuk egymást, maradjatok erősek. Mindannyian veletek vagyunk

– üzeni Adele a fenti videóban.