AZ HBO Maxen van egy Harley Quinn című animációs sorozat, amely sokak kedvelt őrült karakteréről kapta a nevét, de mivel a Batman (vagyis DC Comics)-univerzumban játszódik, nyilván annak más szereplői is feltűnnek benne. Lement már belőle két évad, a harmadik előtt pedig Justin Halpern (executive producer és az egyik kreátor) interjút adott a Varietynek, ami hétfőn jelent meg. 

Ebből kapott most fel egy részletet az internet, Halpern ugyanis azt mondta, jutalomjáték olyan karaktereket használni, akiket egyébként gonoszként tartanak számon, mert szabadabban lehet velük dolgozni. Példát is hozott rá: a Harley következő évadába írtak egy olyan jelenetet, amikor Batman orális szexben részesítette Catwomant. 

A DC erre: „azt nem tehetitek. Ilyen egyáltalán nem lehet csinálni”, ezt mondta a műsor executive producere. Azt mondták, „a szuperhősök nem csinálnak ilyet”. Úgyhogy rákérdeztünk, „ez azt jelenti, hogy a hősök önző szeretők?”, Mire ők, „nem, csak annyi, hogy árulunk szuperhősös figurákat. Nehéz eladni egy játékot úgy, ha Batman közben kinyal valakit”.

Arról egyelőre nincs információ, hogy a kérdéses jelenetet átírták vagy kivágták, de gyakorlatilag mindegy: az internet Batman iránt érdeklődő részét (például a Twitteren) élénken foglalkoztatni kezdte a dolog. Történetesen egy érintettet is, Val Kilmert, aki 1995-ben, a Mindörökké Batmanben játszotta el a karaktert – és aki a maga részéről nem tartja kizártnak a dolgot. „Csinálja, vagy nem csinálja?” – tette fel a kérdést a gif mellett, amelyen Nicole Kidmannel látható a filmben, és amelyen azt mondja: „kipróbálhatnánk... Majd hozok bort”.

Érdemes átkattintani az eredeti bejegyzésre, mert a rajongók is elég vicceseket válaszoltak erre. A témáról mindenesetre Zack Snyder (rendező, több Batmanes filmmel a háta mögött) is véleményt nyilvánított.