A magyar hírességek egy részének van Wikipedia-oldala, ahol általában legalább minimális információmennyiség (valódi név, születési idő, eredeti foglalkozás/végzettség, ismertségük eredője) olvasható róluk. Nagyok persze az eltérések, de általában azért igaz, hogy akiket a szakmájuk miatt ismernek, azoknak az oldalai alaposabban kidolgozottak, viszont a klasszikus értelemben vett celebeknél előfordulnak egészen szórakoztató, vagy váratlan információk, gondolatmenetek. Néha egészen olyan, mintha egy más dolgokra hivatott rajongó, vagy maga a szócikk alanya írta volna az egészet.

Ebbe a kvízbe csupa ilyesmit gyűjtöttünk: vicces járulékos infókat, első olvasásra össze nem kapcsolódó tényeket, illetve olyan dolgokat, amik nem feltétlenül közismertek az adott személyről. A feladat csak annyi, hogy az idézet elolvasása után megtippelje, kiről szólhat az adott Wikipedia-szócikk. Például, ha szembe jön önnel egy ilyen idézet, hogy

1997-ben egy évet tölt Los Angelesben, ahol hangszerelőként, stúdiózenészként, énekesként dolgozott. Los Angeles-i tartózkodása alatt a Creative Artists Agency (CAA) jóvoltából több felkérést – egy munka kivételével mindent – megkapott [...]. 

akkor utána négy lehetőség közül már választhat is, hogy vajon kiről lehet itt szó. (Történetesen Czutor Zoltán kapott meg szinte mindent Los Angelesben.)

Figyelem: a közölt adatokat nem ellenőriztük, azok valódiságáért nem kezeskedünk! (A címlap-és coverfotó pedig illusztráció, még mielőtt.)

Minden kérdés megválaszolására 20 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »