A kétéves Archie speciális óvodába jár, ahol egész nap különleges foglalkozásokat tartanak a kicsiknek. A 37 éves herceg és a 40 éves sussexi hercegné fontosnak tartja, hogy gyermeküket megfelelően felkészítsék a felnőtt életre.

A Daily Mail egy szülőtársra hivatkozva azt írja, a királyi család egykori tagjai sokszor személyesen jelennek meg az óvodánál, hogy hazavigyék a kisfiút. Az intézményben zenét, táncot, színházat, spanyol nyelvet és kódolást is tanítanak, emellett oktatnak úgynevezett 'mindfulness' technikát (tudatos jelenlét), valamint arra is rávezetik a gyerekeket, hogy hogyan legyenek kedvesek másokkal. Archie egyik csoporttársának a szülője is megszólalt, méghozzá a Mirrornak.

Azt mondta, Harry jó apának tűnik, aki mindenkivel közvetlen, feleségével pedig egyáltalán nem csinál nagy felhajtást abból, hogy kik is ők.

Az iskolában kis létszámú csoportokban a környezetről is tanulnak a kicsik, a kertben például több gyümölcsfa, pillangó és méh található. Ha a gyerekek betöltik a két évet, zöldségeket is termesztenek és szüretelnek. Ezekkel a módszerekkel állítólag empatikusabbak és „érzelmileg műveltebbek” lesznek.