Csütörtöki hírösszefoglalónkban olvashat még Básti Juli születésnapi kívánságáról és a Szikora Robit ért megtiszteltetésről.

Csongrádi Kata

Úgynevezett regressziós hipnózisban vett részt Csongrádi Kata, a lélekutazás során pedig kiderült: előző életében lemondott a gyermekéről.

A kisfiú nem más volt, mint hét évvel ezelőtt elhunyt férje, S. Nagy István.

„Kiderült, hogy karmikus találkozás volt a miénk, ugyanis a férjem az előző életemben a gyerekem volt. Láttam őt, amint a karomban tartom, majd 25 évre eldobtam magamtól, lemondtam róla, és nem én neveltem. Karmikus adósság volt, hogy ezúttal is 25 éven keresztül kellett ápolnom”

– árulta el a Story magazinnak a színésznő.

Básti Juli

Tegnap töltötte be 65. életévét Básti Juli. A Kossuth-díjas színésznő sosem tagadta a korát, ugyanakkor nem szereti a születésnapokat: gyerekként csak azért várta azokat, hogy minél előbb önálló lehessen és leléphessen otthonról, később pedig már csak arra emlékeztették őt, hogy mennyire gyorsan is halad az idő.

„Sosem várom a születésnapjaimat, sőt, már napokkal előbb nyomaszt a tudat, hogy megint öregebb lettem egy évvel. Emiatt gyakran hajnalban is felriadok. Bizony rossz érzés, hogy sokkal több van már mögöttem, mint amennyi még előttem! Ettől egyáltalán nem vagyok boldog, de hát mit csináljak?”

– kezdte nevetve a Blikknek Básti Juli, akit leginkább a harmincadik születésnapja viselt meg.

Akkor a házuk teraszára kiakasztott egy fekete zászlót.

Básti ma már belátja: a hatvanon túl is van élet, a jó hangulatról pedig minden évben gondoskodik szerető családja.

„A férjemmel a nyaralónkban töltjük a szabadságunkat, ide jönnek le a gyerekek, hogy együtt ünnepeljünk. Nálunk szokás, hogy a születésnaposnak a többiek műsorral kedveskednek, alkalmi dallal és kisfilmmel készülnek, amin mindig nagyokat röhögünk. Így aztán végül mindig jó kedvem lesz, és boldogan telik a születésnapom.”

Bár a művésznő sosem kér ajándékot, mindig érkezik a számára valamilyen meglepetés. Egyedül az 50. születésnapjára volt egy szokatlan kívánsága.

„Imádjuk a vidéki házunkat, ahol sokszor nagyobb társaság gyűlik össze, de elég kicsi a ház, csak egy vécé van benne, úgyhogy gyakran nagy a sorbanállás! Tréfából ezért a kerek évfordulómra egy „budit” kértem ajándékba, ami annak rendje és módja szerint a születésnapom reggelén meg is érkezett, és a kertben ünnepélyesen fel is állíttatott. Nagyon örültem neki, bár azóta leginkább csak a darazsak lakják.”

Szikora Robi

Hatalmas megtiszteltetésként érte, hogy felkérték R-GO nevű együttesét a Szent István Nap alkalmából szervezett Retro Tabán eseményen való fellépésre, ahova kizárólag a magyar zene ikonikus csillagai kapnak meghívást.

„Amikor a Tabán működött és dübörögtek a koncertek, én a Hungária együttes tagja voltam, és rengeteget koncerteztünk külföldön. Ebből kifolyólag egyszer voltam a Tabánban, de az ottani, különleges életérzést akkor is tapasztaltam. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a Szent István Nap négynapos rendezvénye során én is felléphetek az R-GO-val. [...] Ugyanazzal a hévvel és erőbedobással készülök erre a napra, mint a többi koncertemre”

– fogalmazott a Metropolnak Szikora Robi.

A nyár csúcspontjának számító Szent István Nap rendezvényeire idén augusztus 18-a és 21-e között kerül sor Budapesten. Európa legnagyobb tűzijátékára a hagyományoknak megfelelően augusztus 20-án este kerül majd sor.

Shane Tusup

Az amerikai úszóedzővel is tárgyalhattak a TV2 Dancing with the Stars című showműsorának készítői, ám végül botrányai miatt dönthetett úgy a csatorna, hogy nem szerepelteti a műsorban Shane Tusupot.

„Nagy durranás lett volna, hiszen a Nicsak, ki vagyok!-beli szereplése is jókora megdöbbenést okozott. Május közepén azonban robbant a hír, hogy Szabó Zsófi és Shane szakítottak, és több cikk szólt az edző agresszív viselkedéséről. Ráadásul az, hogy dühkezelési problémái vannak, korábban sem volt titok, Hosszú Katinka férjeként is akadt balhéja. Ám sokáig úgy tűnt, lenyugodott, ezért is gondolkodott a szerződtetésén a produkció”

– mesélte a Blikk egy, a Dancing with the Stars készítőivel együtt dolgozó informátora, aki szerint hosszas egyeztetések után a produkció vezetői nem akarták kockáztatni, hogy Tusup az embert próbáló és komoly feszültséget okozó próbafolyamat, valamint az adások nyomása alatt esetleg úgy viselkedjen táncpartnerével, amit később megbán.

„Hallottunk mi is arról, hogy tárgyaltak Shane-nel, és be kell vallanom, örülök, hogy végül nem került be a műsorba, én nem szívesen dolgoztam volna vele. Kemény időszak vár mindenkire, sok mindent kell megtanulniuk a hírességeknek. Iszonyatosan fárasztó feladat ez, ha emellett még valaki nehezen kezelhető, az pokol lenne mindenki számára”

– magyarázta a lapnak egy, a műsorban szerepet kapó táncművész.

A TV2 nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy Shane Tusup kis híján helyet kapott a táncos show-ban.