Görögországban töltötte jól megérdemelt szabadságát az RTL Fókusz műsorvezetője, Barabás Évi. A tévés Hugó nevű kutyájával, a párjával és annak három gyermekével nyaralt, ám a pihenésük egy szempillantás alatt rémálommá vált.

Utazásuk előtt Barabást előre figyelmeztették: alapos felkészültséget igényel, ha kutyájával szeretne nekivágni a Görögországba vezető hosszú útnak. Elengedhetetlen például a veszettség elleni éves védőoltás, valamint érvényes útlevél megléte, amely feltételeknek a műsorvezető ugyan eleget tett, mindenre ugyanakkor nem tudott felkészülni. Felhívták rá a figyelmét, hogy fokozottan ügyeljen arra, hogy idegen országban Hugó véletlenül se egyen fel semmit a földről, mert kiszámíthatatlan, hogy az adott falat milyen hatással lesz a szervezetére. Bár Barabás próbált körültekintő lenni, végül így is megtörtént a baj.

Felevett valamit, nem tudom, hogy mit. Teljesen kétségbeestem. Találtunk a szigeten egy olaszul beszélő görög állatorvost, aki megmentette

– emlékezett vissza a műsorvezető. Hozzátette: ezt követően a nyaralásuk fennmaradó idejében Hugó alig evett, de mára már szerencsére jól van.

(Borítókép: Barabás Éva. Fotó: RTL Klub)