horoszkóp

Drogtáborban zaklatta a lányokat az alezredes

2014.10.21. 07:11

Huszonegy lányt próbált meg behálózni: medencében fürdött velük, csecsebecséket vásárolt nekik, aztán szexuálisan zaklatta őket. Mindezt a drogprevenció leple alatt követte el a megelőzésről szóló táborokban egy rendőr alezredes. Ezzel vádolja most a Kaposvári Törvényszék, ahol zárt ajtók mögött tárgyalják K. József ügyét, olvashatjuk a Borsban.

K. József alezredes még tavaly nyáron is lelkesen nyilatkozott több sajtóorgánumban az általa vezetett nyári táborokról és módszereiről, amelyekkel drogfogyasztási és családi problémákra talált megoldást. A férfi hitelességét senki sem kérdőjelezte meg, hiszen az egyik városi kapitányságon rend­őr­tiszt­ként szolgált, fellépése mindenkiben bizalmat, tiszteletet ébresztett. Aztán a feje tetejére állt minden. K. Józsefet előzetes letartóztatásba helyezték, a Szekszárdi Nyomozó Ügyészség nyolc lány sérelmére elkövetett kiskorú veszélyeztetése és kétrendbeli hivatali visszaélés bűntettével vádolja az 50 éves, kétgyermekes családapát.

A vád szerint a kirándulások alkalmával igyekezett a lányokhoz közel kerülni, néha egy medencében fürdött velük, és szexuálisan zaklatta őket. Mélylélektani rétegeket érintő feladatokat végeztetett velük, közben igyekezett behálózni őket. Étterembe vitte őket, bizsukat, néha fehérneműket és ruhákat vásárolt nekik. A táborokban arról is beszélt, hogy látja a lelkeket, illetve tud kommunikálni a szellemekkel. Összesen 21 lánnyal próbált intim viszonyt kialakítani. A beleegyezésükkel két lánnyal szexuális kapcsolatot létesített, az egyik még nem volt 18 éves. Hat másik lánnyal szeméremsértő cselekményeket végeztetett, egyikük még gyermek volt, vagyis nem töltötte be a 14. életévét.

A lap egy nagyszülőt is megszólaltat, akinek az unokája tavaly júliusban részt vett a táborozáson. Rajongva beszélt az alezredesről, Józsinak szólította, mint minden gyerek. A férfi mindenkivel nagyon közvetlen viszonyt alakított ki.

„Az unokám fiú, így hála istennek, őt nem érte molesztálás" - mesélte a nagyszülő.