A Tatabányai Járási Ügyészség többrendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat két férfivel szemben, akik 69 cégvezetőt károsítottak meg nem létező, német pénzintézet által kínált hitelfelvételi lehetőségre hivatkozva – írja a kemma.hu.

A csalás értelmi szerzője 2012 tavaszán rávette hajléktalan társát arra, hogy – névleg –  egy kft. ügyvezetője legyen, mivel a férfi célja az volt, hogy a kft. nevében internetes hirdetés útján, az egyik német bank nevében kedvezményes hitelfelvételi lehetőséget kínáljon és a hirdetésre jelentkezőktől pénzt csaljon ki.

A hitelkártyaigényléséhez az ügyfeleknek 600 eurónak megfelelő, mintegy 170 000 forint összegű hitelbírálati díjat kellett a kft. bankszámlájára átutalni, azonban a díjat befizetők sem hitelkártyát, sem hitelkeretet nem kaptak. A két férfi ezzel a módszerrel 69 gazdasági társaság képviselőjét verte át, mivel az átutalt pénzt a bankszámláról felvették és elköltötték, illetve a kft. nevében azt a tájékoztatást adták, hamarosan folyósítják a hitelt, végül elérhetetlenné váltak.