A reptéren fogták el a Fővám téri késelőt

2014.10.30. 11:34

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogták el a rendőrök azt a külföldi férfit, aki életveszélyesen megsebesített egy férfit szerda este Budapesten az V. kerületi Fővám téren – közölte a rendőrség honlapján csütörtökön délelőtt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint egy ismeretlen férfi 17 óra körül, előzetes szóváltás után késsel többször megszúrt egy 47 éves férfit, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A rendőrök rövid időn belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható D. Arkidiit, ám tartózkodási helyét ekkor még nem tudták megállapítani. A 42 éves férfi a bűncselekmény elkövetésétől számított két órán belül megpróbálta elhagyni az országot. D. Arkidiit a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az utasok kiléptetésekor azonosították, majd elfogták. A menekülni próbáló férfit előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A külföldi férfi ellen emberölés kísérlet bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

D. Arkidiivel szemben a további eljárást – őrizetbe vétele mellett – a BRFK életvédelmi osztálya folytatja le, egyben indítványozzák előzetes letartóztatását – olvasható a rendőrségi közleményben.

fővám
Fotó: MTI