Borzasztóan rosszul járt a dél-koreai igazságszolgáltatással egy kanadai nő, akit szexuálisan zaklattak – írja a CKNW kanadai hírportál. A meg nem nevezett áldozat angolt tanítani ment Dél-Koreába, és tavaly támadta meg egy férfi, aki hazáig követte (ez a térfigyelő kamerák felvételein is látszik).

„És aztán bejött a lakóépületbe és szexuálisan bántalmazott engem" – áll a nő bírósági vallomásában. A nő jelentette az esetet a rendőrségen, és még épp időben fogták el a büntetett előéletű támadót, aki már egy másik nőt szemelt ki magának. A rendőrök már ismerték a gyanúsítottat, aki egy gazdag személy volt, és már legalább hat nőt megtámadott korábban.

A koreai jog megengedi, hogy a vádlót lefizessék, így a férfi családja elkezdett a nőhöz feljárni és ajánlatokkal kecsegtetni őt. A kanadai áldozat nem hagyta magát, az ügy bíróságra került, a nő meg is nyerte a pert első fokon. A történet itt vett nem várt fordulatot, mivel a fellebbezés után furcsa dolgok történtek. Először is kiderült, hogy a rendőrségi jelentésben nem volt benne a nemi erőszak, így másodfokon a férfi nyerte a pert. 

Telt-múlt az idő, a nő már majdnem túllépett az egészen, amikor a férfi beperelte őt. A tanárnő most védekezni kényszerül, vádlója hamis esküvel és vádakkal perelte be. A perköltségeket most fizetnie kell, amire a barátai létrehoztak egy alapot, ahova lehet adakozni. Mindemellett ha a bíróság az erőszakolónak ad igazat, akkor a nő évekre börtönbe kerülhet. A tanárnő ennek ellenére változatlanul Koreában akar maradni, bármi is történjék, hisz hat éve ez az ország az otthona.