AzELTE tavalyi gólyatáborában történt nemi erőszak ügyében a fegyelmi bizottság öt hallgató esetében hozott határozatot. Két hallgatót rúgtak ki az intézményből, egy diákot két félévre tiltottak el tanulmányaitól, egyet megrovásban részesítettek és egy hallgatót felmentettek a vádak alól. Egy esetben pedig elnapolták a tárgyalást a diák betegségére hivatkozva. 

A kar dékánja még október 7-én kezdeményezett fegyelmi eljárást a gólyatábor hat szervezője ellen, mivel tudtak a nemi erőszakról, de nem tájékoztatták sem a hatóságokat, sem az egyetem vezetőségét a történtekről. 

Hack Péter, a fegyelmi bizottság elnöke közleményében úgy fogalmazott, hogy az eljárás alá vont hallgatók nem nyújtottak tőlük elvárható segítséget a feltételezett áldozatnak, nem tárták elé, hogy milyen jogi lehetőségek állnak rendelkezésére, nem segítették abban, hogy esetleg áldozatvédő szervezetek közreműködésével szakszerű tanácsadásban részesüljön. A hallgatók bár tudtak az eseményekről, erről egészen 2014. október 3-ig nem tájékoztatták sem a kar vezetését, sem rendőrségi bejelentést nem tettek, ezzel folytatólagosan, több mint egy éven keresztül hallgatóhoz.