Őrizetbe vették a Veszprém megyében gyalogosok közé hajtó sofőrt

MTI/velvet
MTI/velvet
2014.11.09. 17:03

Halált okozó, ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntette megalapozott gyanújával indult eljárás az ellen a férfi ellen, aki vasárnap hajnalban gyalogosok közé hajtott Nagytevel és Homokbödöge között - közölte a Veszprém-megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Frankó Marianna hozzátette: a 36 éves pápakovácsi férfit őrizetbe vették.

A balesetben egy 19 éves nagyteveli nő a helyszínen életét vesztette, öten megsérültek, közülük négy embert kórházba vittek, egy embert a helyszínen láttak el a mentők. A győri Petz Aladár Megyei Oktatókórházba szállított két sérült állapota életveszélyes. Egy középkorú nőt törésekkel és súlyos végtagsérülésekkel műtöttek, a másik sérült, egy fiatal nő esetében pedig koponyasérülése miatt idegsebészeti beavatkozásra volt szükség - tájékoztatták délután a győri kórház ügyeletes orvosai: Szálasy László és Erdő Gabriella az MTI-t.

Az ajkai Magyar Imre Kórházban kezelt két súlyos sérült közül egy fiatal nőt nyílt lábszártöréssel operáltak, míg egy fiatal férfit szárkapocscsont töréssel láttak el - közölte Balatincz Péter főorvos.