Egy férfi meghalt, egy pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor vasárnap hajnalban egy személyautó és egy kamion összeütközött a 76-os főúton – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap.

Nothoff Ingrid elmondta: az autót egy 18 éves férfi vezette, mellette egy 30 éves, a hátsó ülésen pedig egy 35 éves férfi utazott. Az autó a 76-os főúton, Nagykapornak belterületén, szemből ütközött össze a kamionnal. 

A balesetben életét vesztette a személyautóban hátul ülő 35 éves férfi. A vezető mellett ülő 30 éves férfit a tűzoltók szabadították ki a jármű roncsaiból, őt súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Az ütközés során sem a személyautó, sem pedig a kamion vezetője nem sérült meg. A szóvivő hozzátette: a személyautó vezetője elmondta, hogy egy zalaegerszegi szórakozóhelyről tartottak hazafelé, amikor a baleset történt. Az autóvezető nem fogyasztott alkoholt.

Az MTI a helyszínről úgy tudja: a baleset azért történhetett, mert a kamionos egy kanyarban áttért a szembejövők sávjába. Amikor a személyautó vezetője ezt észlelte, megpróbált kitérni, de már nem tudta elkerülni az ütközést.