Fegyveresek csaptak le egy iskolánál Budapesten

2014.11.12. 08:21 Módosítva: 2014.11.12. 16:07

Símaszkot viselő fegyveresek csaptak le NAV-os kocsiból egy autósra a III. kerületi II. Rákóczi Ferenc általános iskolánál Budapesten – értesült a Velvet. Olvasónk szerint az iskolánál a gyerekek aggódva hívták a szüleiket, mert szerda reggel símaszkos fegyveresek lepték el az intézmény melletti keresztutcát.

„NAV-os autóból szálltak ki símaszkot viselő fegyveresek, és egy autóst állítottak meg, valami lehetett a csomagtartóban, mert ott állnak többen is" – értesítette a Velvetet egy aggódó szülő. 

Válaszában a NAV sajtóosztálya nem cáfolta értesülésienket, azonban további információt nem árultak el az akcióról, mint írták:  „Ha a nyilvánossággal és a sajtóval megosztható információnk lesz, hírt adunk róla”. 

„Reggel 7 órakor valóban történt egy rendőri akció az iskola melletti utcában, azonban nem alakult ki pánik, minden a szokásos rendjében zajlott, nem voltak veszélyben a gyerekek" – mondta el lapunknak az Óbudai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola igazgató-helyettese, aki hozzátette, hogy nem volt szükség a diákok felvilágosítására sem, nyugodt körülmények között, a szokásos rend szerint folyik tovább a tanítás. 

A szülők ezzel ellentétben aggasztónak, sőt ijesztőnek találják a helyzetet, és az általános iskolások is megrémültek látva három autónyi egyenruhást.

Apa! Ez nagyon ijesztő!

- mondta az egyik, éppen iskolába érkező kislány, aki nagyon megijedt a történtektől. 

„Amikor az iskolához értünk, megláttuk a csuklyás, gépfegyveres embereket, és hirtelen azt sem tudtuk, mi történik. A legmegdöbbentőbb az volt, amikor fél méterre tőlük kellett elsétálnunk a lányommal, hogy bemehessünk az iskolába, miközben kicsit arrébb éppen zajlott az akció" – mondta lapunknak egy felháborodott szülő, aki hangsúlyozta, természetesen megérti, ha ilyen akcióra szükség van, azonban azt a többi szülővel együtt felháborítónak tartja, hogy mindezt látszólag úgy kivitelezték, hogy egyáltalán nem voltak tekintettel rá, hogy pár méterrel hátrébb egy iskola van, és a gyerekek akkor érkeznek meg. Úgy tudjuk, volt olyan gyerek, aki egyedül vágott át az egyenruhások között, akik egy kicsit sem zavartatták magukat. 

„Borzasztóan ijesztő élmény volt, hogy a gyerekeink néhány lépésre vannak azoktól az egyenruhásoktól, akiknek az ujjuk a ravaszon van. Ráadásul minden bizonnyal nem véletlenül érkeztek ekkora erőkkel. Mi történt volna, ha arra sétál éppen egy gyerek, amikor a rajtaütés zajlik, vagy ha annál, akit elkapnak, fegyver van?" – tette fel a kérdést egy másik szülő. 

Kommentálná? A Facebookon tegye!