horoszkóp

Halálos mérget loptak Debrecenből

2014.11.13. 11:17

A rendőrség közleménye szerint a város egyik cégének Epreskert utcai telephelyéről ismeretlen tettes 2014. november 12-én 16 óra és 23 óra közötti időben 40 kilogramm mérgező anyagot vitt el alupalackokban, granulátum formájában.

TEKPHOS elnevezésű gázosítószer egy kilogrammos kiszerelésekbe van csomagolva. Az anyag az 1. kategóriás mérgek közé tartozik. Amennyiben megbontják az anyag csomagolását, akkor az a szabad levegőn magától elkezd fejlődni és a levegő hőmérsékletétől és a páratartalmától függően akár 15 és 30 perc közötti időben olyan foszfor - hidrogén egyveleg képződik, mely belélegezve halálos is lehet. A szer a rendelkezésre álló adatok alapján fokozottan tűz és robbanásveszélyes, vízzel érintkezve heves reakcióba kezd. Az adott vegyszer csomagolása a rendelkezésre álló adatok alapján nincs egyedi azonosítószámmal, illetőleg sorszámmal ellátva.

A rendőrség kéri, hogy aki az ellopott alupalackokban tárolt mérgező anyagot megtalálja, azt semmiképpen ne nyissa ki! Hívja a központi segélyhívó számok valamelyikét a 107-es vagy 112-es segélyhívó számot!