Egybecseng a gyerekek vallomása az ellen a tanár ellen, aki ellen szexuális visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a rendőrség. A mátrafüredi pedagógus kihallgatásáról a Zsaru Magazinban maguk a rendőrök árultak el részleteket, akik szerint az eddigi vallomások megerősítik a gyanút. 

A magazin szerint miután a tanév elején munkába állt új igazgatónak többen jelezték, hogy évek óta komoly baj van az egyik tanárral, az intézményvezető október 21-én a pedagógus szerepének tisztázása és az iskola jó hírnevének megőrzése érdekében feljelentést tett a rendőrségen. A tanárt, P. Sándort  még aznap előállította a Gyöngyösi Rendőrkapitányságra Ludvig Zoltán törzszászlós - idézi a lapot a heol.hu

A zászlós a lapnak elmondta: telefonon jelezte a tanárnak, hogy bemegy érte az iskolába, közölte vele, hogy bűncselekmény gyanúja miatt vele kell mennie. A pedagógus meg sem kérdezte, miről van szó, csak azt kérte, feltűnés nélkül követhesse a rendőrt. A bilincs csak a szolgálati gépkocsinál került a kezére. P. Sándort gyanúsítottként hallgatták ki, tagadta, hogy levetkőztette, megérintette, simogatta diákjait. Azt állította, mindez csak félreértés, rosszindulatú pletyka lehet.

„Eleinte nyugodtan viselkedett, de amikor belementünk a részletekbe, ideges lett "- mondta el  Boza Roland százados.

Még a feljelentés napján tíz tanút, köztük négy diákot hallgattak meg a rendőrök.

Szűcs Ferenc őrnagy, a vizsgálati osztály vezetője így összegezte az eddigi vallomásokat: erőszak, nemi érintkezés nem történt, a tanúk állítása szerint szexuális tartalmú beszélgetéseket kezdeményezett a tanár a fiú tanulókkal, előfordult, hogy hozzájuk ért. Volt, akinek lehúzta az alsóját, hogy mutassa meg a nemi szervét, vagy arra bíztatta a diákokat, mérjék össze férfiasságukat. Egy táborozáson együtt italozott, zuhanyzott a fiúkkal, és elhangzottak kétértelmű kijelentések. Az eddigi kihallgatások megerősítették a bűncselekmény gyanúját.

A rendőrség a tanárnál lefoglalt adathordozókon még vizsgálja, tartalmaznak-e azok szexuális tartalmú feljegyzéseket, videókat, illetve fényképfelvételeket. Az őrnagy szerint megfontolandó, hogy pszichológus szakértőt is bevonjanak az eljárásba. Szerinte nem valószínű, hogy az eljárás során meghallgatott diákok összebeszéltek a tanáruk ellen, hiszen többen közülük már nem a szakiskola tanulói és nem is helyi lakosok.

Karnis Pálné, az iskola igazgatójának tájékoztatása szerint P. Sándor már nem dolgozik az iskolában, kihallgatása után őrizetbe vette a rendőrség, kezdeményezték előzetes letartóztatását, ám a bíróság elutasította az ügyészség indítványát, így a gyanúsított tanár szabadlábon védekezik.