Nagy port kavart Romániában a 41 évesen elhunyt Dorgai Gabriella színésznő meggyilkolása Szatmárnémetiben, most a Blikk arról cikkez, hogy akár még összefüggés is lehet az ő esete, és a Soroksáron megölt kocogó nő, Kardosné Gyurik Krisztina esete között. A lap sorra veszi a bizonyítékokat, amik a következők:

  • Az elkövetés módszere: mindkettejüket megfojtották, haláluk előtt bántalmazták, lemeztelenítették, meggyalázták őket. Mindkét testen egyetlen cipőt találtak.
  • A Blikk infói szerint egy ideig román elkövetőt kerestek a rendőrök, a környékbelieket is erről kérdezgették. A rendőrség annyit mondott a lapnak, hogy minden hasonló esetet megvizsgálnak.
  • Ibolya Tibor fővárosi főügyész is elejtett korábban egy olyan megjegyzést, miszerint hajóval közlekedő külföldiek állhatnak a háttérben.
  • Kardos Lajos, az özvegy is valószínűnek tartja ezt, sőt reménykedik benne, mert akkor a nyomozóknak „nem kellene Kriszta kapcsolatrendszerét újra és újra feltérképezniük."

Kardosnét 2013. szeptember 25-én ölték meg Soroksár elhagyatott, bozótos részén, ahova gyakran kijárt kocogni. Az esetben azóta zajlik a nyomozás, de nagy előrelépés eddig nem volt.