Öt és fél év börtönre ítélte a Debreceni Törvényszék hétfőn azt a férfit, aki a megcsaláson rajtakapott nejét kiüldözte egy csontozókéssel az utcára, majd 35 késszúrással végzett vele – írja a Dehír megyei hírportál. A férfinél ugyanis nem állapították meg, hogy előre eltervezett gyilkosságot követett volna el, a bíróság szerint hirtelen felindulásból ölt. A kegyetlenség viszont súlyosító körülménynek számított. Az eddig eltöltött 3 év 9 hónap előzetes letartóztatás (amit a bíróság fenntartott) bele fog számítani a büntetésbe, így ha nem fellebbez senki, a férfi 2016 közepén szabadulhat. Minden fél három napos gondolkodási időt kért arról, hogy fellebbez-e.

M. Tibor 2012. október 6-án hamarabb hazaért munkahelyéről, az egyik debreceni kórházból, és ebesi otthonukban megtalálta a nejét és egy másik férfit. Veszekedni kezdtek a gyerekek előtt, a feleség pedig fehérneműben rohant ki a házból. A férj egy 13 centis késsel szaladt utána, amikor utolérte, agyonszurkálta. Amikor az asszony már halott volt, akkor is szúrt a férfi, 35 döfésnyomot találtak a nő testén. A férfi ezután szólt a rendőrségnek.

M. korábban azt mondta, a felesége meg se próbált kifogást keresni a félreérthetetlen helyzetben. „Ezután valami olyat akartam kérdezni, hogy mit jelent ez, mi történik itt, mire Éva azt felelte, hogy ez az, aminek látszik. Ezt lehet, hogy gúnyosan mondta, de erre és az ezt követő eseményekre már nem emlékszem” – mondta korábban a férfi.