Pedofilbotrány robbant ki az amerikai Connecticutban: David Kress korábbi cserkészvezetőt azzal vádolják, hogy legkevesebb hat fiút megerőszakolt – írja a New York Daily News. A Troop 66 nevű cserkészcsapat 52 éves vezetőjét Thompson városában tartóztatták le, három dologgal vádolják. 

Az áldozatok egybecsengő vallomása szerint Kress először alkoholt adott a 11-16 év közötti gyerekeknek, majd pornómagazinokat nézetett velük. Aztán arra kényszerítette őket, hogy egymással és vele is létesítsenek szexuális kapcsolatot. Az ilyenkor szokásos fenyegetéseket is megtette: fegyvert mutatott a fiúknak, kiemelve, hogy azt a szüleik ellen fogja használni, ha eljár a szájuk.

A húsz év alatt  hol cserkésztáborokban, hol a saját házában erőszakoskodott a kétgyerekes férfi. Sokszor még meg is vizsgálta a kisfiúkat, hogy biztosan nem maradt-e látható nyoma a tettének, például horzsolások.

Kress 100 ezer dolláros (23,45 millió forintos) óvadékát kifizették október 23-i letartóztatása után, legközelebb november 26-án kell megjelennie a bíróság előtt a szabadlábon védekező férfinek. A cserkészvezéri pozícióját már korábban elveszítette, az amerikai cserkészszövetség jelezte is, hogy a férfi magatartása szembement a Boy Scouts of America alapelveivel, így nem maradhatott tag.