Felesége elhagyta, a Blikk szerint ez volt az utolsó csepp, ami miatt vasárnap ­felgyújtotta magát a Teve utcai zsarupalota volt karbantartója. Az 55 éves férfi május közepén elvesztette munkáját, ezért anyagi problémái is voltak, magánélete romokban hevert.

Mint megírtuk, a férfi a rendőrség Teve utcai székháza előtt, majd berohant az épületbe, ahol az aulában körbeszaladt, mielőtt el tudták volna oltani.

A volt karbantartó még az utcán a magával hozott benzinespalackból leöntötte magát, meggyújtotta a ruháját, berohant az előtérbe, közben összetörte az üveg forgóajtót. Azt kiabálta: „Szeretlek, Eta!", majd összeesett. Az őrség oltotta el a tüzet. A férfi sporttáskájában megtalálták a búcsúlevelét.

Értetlenül áll a történtek előtt az, aki ismeri a karbantartót és feleségét. Az elmondások alapján mindketten nagyon szerény emberek, akik nem tudnák a másikat megbántani. H.-t a Szent István kórház égési osztályán ápolják, testfelületének 60-80 százaléka égett meg. Állapota még mindig életveszélyes.