Szexuális tartalmú videókat készített éveken keresztül ismerőséről egy makói férfi. Amikor a nő ki akart szállni, azzal zsarolta, hogy nyilvánosságra hozza a felvételeket, írja a police.hu.

A gyanúsított, F. Zoltán 2010-ben rávette ismerősét, hogy meztelenül álljon neki modellt, illetve szexuális tartalmú videókban szerepeljen vele. Fizetséget ígért egy fiktív megbízó részéről, ám azt végül nem adta át. A későbbi pénz reményében a nő hónapokon keresztül vállalt újabb és újabb megbízásokat, ám végül megunta, és közölte a férfival, hogy be akarja fejezni. Ekkor F. Zoltán azzal fenyegette meg, hogy ha kiszáll, az addig elkészült képeit és videóit nyilvánosságra hozza. 

Amikor a nő már végleg nem bírta tovább, F. Zoltán 150 ezer forintot kért tőle bánatpénzként.  Egy fiktív Facebook profilt is létrehozott, amire a nő egyik portréját töltötte fel. A sértett ezután fordult a rendőrséghez.

A Makói Rendőrkapitányság nyomozói a pénz átadása után, 2014. január 9-én fogták el F. Zoltánt a nő lakásában. A rendőrség szexuális kényszerítés és zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a 43 férfi ellen. A gyanúsított a nyomozás során beismerő vallomást tett.