Írásban tett vallomásában részben elismerte bűnösségét az a férfi, aki 2013 nyarán túszul ejtette, majd Szigetszentmiklóson megpróbálta lelőni válófélben lévő feleségét és annak barátját – közölte a szerdai első tárgyalás után a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője. Koszta János elmondta: a 35 éves férfit több emberen elkövetett emberölés kísérletével és személyi szabadság fegyveresen elkövetett megsértésével vádolják.

Az első tárgyalási napon a férfi szóban nem, csak írásban kívánt vallomást tenni. A csatolt dokumentumban részben elismerte bűnösségét, bocsánatot kért a sértettektől, és hangsúlyozta, hogy nem állt szándékában megölni senkit.

A vádirat szerint a férfi házassága évekkel ezelőtt megromlott, felesége új társra talált, 2012 őszén össze is költöztek, és együtt nevelték az asszony házasságából született két gyermeket. A nő benyújtotta a válókeresetet, de a vádlott sem ebbe, sem felesége új kapcsolatába nem nyugodott bele.

Arra szánta el magát, hogy végez a feleségével és önmagával is. Fegyvertartási engedélyt szerzett, majd 2013 júliusában ahhoz a csepeli óvodához ment, ahová a felesége a gyerekeket vitte reggelente. Amikor az asszony visszaért az autójához, beült a hátsó ülésre. Pisztolyt szegezett a nőre, és utasította, hogy Szigetszentmiklós felé vegyék az irányt. A városba érve annál a zöldségboltnál álltak meg, ahol a nő barátja dolgozott. 

Az asszony kiugrott a kocsiból, és kiabálva rohant a bolt felé, hogy segítséget kérjen, miközben a vádlott fegyverrel a kezében üldözte. Háromszor rálőtt, de a lövések nem találták el a nőt. A barátja igyekezett megvédeni, de a férfi rá is lőtt, a golyó a kezét érte. A vádlott tovább futott az asszony felé, és ismét több lövést adott le, de ezek sem találtak. A nő elesett, a férje megragadta, miközben a pisztolyt a saját fejéhez tartva azzal fenyegetőzött, hogy véget vet mindkettőjük életének. 

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság járőre igyekezett lebeszélni a férfit a tervéről, majd a meggyőzést a Terrorelhárítási Központ túsztárgyalója folytatta. A vádlottat végül a TEK bevetési egységének tagjai - az emberi élet kioltására nem alkalmas töltényekkel a mellkasára leadott lövésekkel - ártalmatlanná tették és elfogták.