Tíz méteren át volt csak boldog a táskatolvaj

2014.12.06. 14:52

 Igen. jól olvasták: csupán 10 méteren át volt boldog a lopott holmival. Most pedig csúnya karácsonya lesz. A rendőrség közleménye szerint Békéscsabán, az Árpád soron 2014. december 5-én 18 óra körül feltörtek egy személygépkocsit. Az autó vezetője egy családi ház kapubejárójában állt meg, majd kiszállt a járműből és bezárta az ajtókat, de az utastérben felejtette a táskáját.

Miután bement rokonaihoz, a kocsiban hagyott táskára felfigyelt egy férfi, aki betörte az autó jobb első ablakát és kiemelte az első ülésen talált táskát a benne lévő iratokkal, valamint 64 ezer forint készpénzzel. A 43 éves G. István nem jutott messzire a lopott értékekkel, mert a Békéscsabai Rendőrkapitányság nyomozói tetten érték. Kerékpárral volt, de nem ült fel rá. Futva tolta a biciklit, így körülbelül 10 métert tudott megtenni. A nyomozók szinte azonnal elfogták és előállították. A hódmezővásárhelyi férfi kihallgatásán beismerő vallomást tett. Hódmezővásárhelyről 2014. december 5-én 15 óra körül vonattal indult el Békéscsabára.

Már besötétedett, mire Békéscsabán a vasútállomástól a vonaton magával vitt kerékpárjával eljutott az Árpád sorra. A környéken az elmúlt hónapokban, ugyanígy az esti órákban történtek hasonló bűncselekmények, így a rendőrség vizsgálja, hogy G. István gyanúsítható-e további autófeltörések elkövetésével. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a 43 éves férfit lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette. A feltört autó tulajdonosa a nyomozóktól visszakapta táskáját és a pénzét.

A történtek miatt a rendőrség ismételten kéri, hogy senki ne hagyjon jól látható helyen még rövid időre sem értékeket az autójában. Ha a járművet őrizetlenül hagyják, a táskákat, navigációs készülékeket, mobiltelefonokat és egyéb személyes dolgokat mindenképpen vegyék ki az utastérből, majd gondosan zárják be az ajtókat, húzzák fel az ablakokat.