Több mint másfél év telt el azóta, hogy két jómódű szülő halálra éheztette másfél éves kifiát Agárdob – de az ügyben csak most történt vádemelés. Ahogy azt az előzetes hírekből sejteni lehetett, hat ember ellen emeltek vádat:  a gyermek szülei és velük együtt élő két nagyszülője, a kisfiú kezelését végző természetgyógyász és a házi gyermekorvos ellen, írja az MTI.

A főügyészség pénteki közleménye szerint a szülők és nagyszülők, valamint a természetgyógyász ellen különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt fegyházbüntetésre nyújtott be indítványt a főügyészség a Székesfehérvári Törvényszékhez. A sértett házi gyermekorvosára foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés miatt felfüggesztett börtönbüntetést és foglalkozástól eltiltást indítványoztak.

Az MTI érdeklődésére Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy az öt vádlott 10-20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtható.