A rendőrök egy hónapon belül elfogták azt a négy férfit, akik befektetés ígéretével több mint 90 millió forintot csaltak ki egy ajkai vállalkozótól, írja a Zsaru Magazin. A 47 éves cégvezetőnél először 2012. decemberében telefonon jelentkezett egy Nagy Lászlóként bemutatkozó férfi. A telefonáló felajánlotta, hogy felújítják a cégvezető háza előtti utat a közeli útépítésből megmaradt anyagokból, mivel a környék rekonstrukcióját is ők végezték. Cserébe 1,5 millió forintot kért. A felújítás néhány nap múlva megtörtént, a cégvezető kifizette az összeget egy férfinak, aki Nagy embereként jelentkezett nála.

Az építkezés befejezése után ismét telefonált a magát Nagy Lászlónak nevező férfi. Ezúttal befektetési lehetőséggel állt elő. Kérte a cégvezetőt, utaljon nagyobb összegeket a megadott bankszámlaszámokra, hogy a pénzből különböző útrekonstrukciókhoz megvegyék a szükséges anyagokat. Azt ígérte, amint megkapja a beruházótól a munkákért járó díjat, haszonnal adja vissza a pénzt. A vállalkozó elfogadta az ajánlatot, majd személyes találkozó, írásbeli szerződés nélkül utalt át milliókat a telefonálónak. 2014. októberéig Nagyra hivatkozva még három férfi hívta fel álnéven és hasonló indokokkal pénzösszegek átutalására kérte különböző bankszámlákra, a sértett belement a dologba. A négy férfinak összesen több mint 90 millió forintot, alkalmanként 100 ezer és kétmillió forint közötti összegeket küldött. Jó ideig várta befektetése megtérülését, de nemhogy hasznot nem látott, a pénzét sem kapta vissza. Ekkor fordult a rendőrséghez.

A nyomozás kezdeti szakaszában nyolc mobiltelefonszám mellett négy álnév állt a zsaruk rendelkezésére. Azt kiderítették, hogy a számok előfizetői és családtagjaik nem érintettek az ügyben, ellenben képbe került négy gyanúsított. Harminc nap múltán bilincs kattant a 45 éves nagyecsedi H. János (ő alakította Nagy Lászlót), a budapesti K. Richárd (26) a fábiánházi P. István (37) és a szintén nagyecsedi Z. Sándor (26) kezén.