Alig telt el pár nap az Ausztráliát sokkoló sydney-i túszejtés óta, most egy még tragikusabb eset döbbentette le az országot: a queenslandi Cairns városában egy házban nyolc halálra késelt gyereket találtak – írja a News.com.au.

A rendőrséget helyi idő szerint délelőtt 11:20-kor hívták ki a Manoora nevű városrészbe, a Murray Streetre. A rendőröket annyira megdöbbentette a látvány, hogy a helyiek szerint az utca távolabbi részén is lehetett hallani, ahogy mentőért kiabálnak. Az elsőként kiérkező fiatal rendőröket egyből vitték is terápiára, annyira sokkolta őket az egész.

Úgy tudni, a gyerekek 18 hónap és 15 év között voltak. Állítólag a nyolc gyerek egy idősebb testvére, egy fiatal férfi talált rá a holttestekre. Két felnőttet kórházba szállítottak, az egyikük egy 34 éves nő, aki hét elhunyt gyerek édesanyja volt. Őt nyaki és mellkasi szúrt sérülésekkel kezelik. A szomszédok szerint az anya nagyon szerette, óvta-védte a gyerekeit, így szinte kizárt, hogy ő volt az elkövető. A nő stabil állapotban van.

A másik sérült valószínűleg a gyerekek mostohaapja lehetett, de a rendőrség róla sem beszél gyanúsítottként. Bővebb információt nem nagyon adtak ki, de megnyugtattak mindenkit, ellenőrzés alatt tartják a helyzetet, senkinek sem kell félni.

A Murray Street környéke amúgy a trópusi város nem túl felkapott része, meglehetősen vegyes etnikumú negyed, amit a helyiek inkább elkerülnek. Épp az utóbbi években kezdett kicsit enyhülni a stigma, egyre többen kezdtek ideköltözni.

Az ügyben Tony Abbott miniszterelnök is megszólalt, szívszorítónak nevezve a történetet.