Ópiát- és metamfetamin-származékot is kimutatott a vizsgálat annak az orvosnak a szervezetében, akit egy vonat gázolt halálra, miután elbúcsúzott a barátaitól egy átmulatott este után - írja a Blikk.hu

Több orvost is bedorogzhattak egy győri szórakozóhelyen

A Kisalföld korábban úgy értesült, hogy a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház fiatal radiológusát gázolta el a vonat. A hírt a kórház részéről az orvos igazgató, prof. Oláh Attila megerősítette. A vezető azt is közölte, tudomása szerint az orvos a radiológia záróbulija után tíz kollégájával együtt egy győri diszkóba ment át szórakozni. Itt csak a férfi kollégák ittak alkoholt, és ők mind rosszul lettek, valamint furcsán is viselkedtek.

 Kollégái azt gyanítják, valaki az italába csempészhette a drogot 

F. Nándor kollégái azt gyanítják, hogy valaki a szórakozóhelyen keverhetett drogot a fiatal radiológus italába, ezért történt a tragédia. Ennek a verziónak az egyik fő szószólója D. Levente, egy másik orvos, aki ugyancsak ott bulizott a diszkóban a végzetes estén. Ő tett feljelentést a rendőrségen, de csak azután, hogy megtudta, mi történt munkatársával.

D. Levente maga csináltatott drogtesztet munkahelyén, a Petz Aladár megyei kórházban, miután megtudta, hogy Nándort holtan találták a sínek mentén. A vizsgálat után bement a kapitányságra, ahol elmondta, azt sejti, hogy mindkettejük italába kábítószert kevertek. A Blikk szerint a nyomozók most az esti bulizás minden résztvevőjét kihallgatják, és megpróbálják rekonstruálni azt is, miként került a kábítószer a férfi szervezetébe. Számításba veszik azt az eshetőséget is, hogy önszántából fogyasztott drogot, és persze azt is vizsgálják, hogy a kórházban hozzáférhetett-e valaki a társaságból kábító hatású anyaghoz, illetve hiányzik-e ilyesmi a készletekből.