Tizenhat év fegyház büntetést kapott az a férfi, aki az elmúlt év márciusában Kőbányán megölt egy fiatal prostituáltat. A Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett ítéletében a fegyházbüntetés mellett 10 év közügyektől is eltiltotta vádlottat a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt, áll a törvényszék közleményében.

Az ítélet indoklása szerint Gy. Attila 2014. március 3-án találkozott a 17 éves sértettel, hogy az szexuális szolgáltatást nyújtson neki. A vádlott háromezer forintot adott a sértettnek, azonban a a szexuális aktus nem vezetett eredményre. Gy. Attila ezután körülbelül két óráig kocsikázott a városban, majd egy újbóli sikeres próbálkozás reményében visszatért a sértetthez és húszezer forintot adott át neki. Miután a szexuális együttlét továbbra is eredménytelen maradt, a vádlott a sértettet egy 16 cm hosszúságú késsel negyven alkalommal megszúrta, aki belehalt a sérüléseibe. A vádlott a helyszínt elhagyta, majd később öngyilkosságot kísérelt meg. A bíróság hangsúlyozta, hogy a nyomozati munka kifejezetten professzionális volt, amelynek eredményeként a vádlottat tíz nappalkésőbb elfogták.

A bíróság indoklása szerint Gy. Attila nem tudott arról, hogy a sértett kiskorú volt, így ezt nem értékelte súlyosító körülményként. A bíróság a szakértői vizsgálatok alapján nem talált olyan okot, ami korlátozna vagy kizárná a vádlott büntethetőségét. Enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét valamint azt, hogy beismerő vallomást tett és megbánta tettét. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban a védő és a vádlott is három nap gondolkodási időt kértek, így az nem jogerős.