Vádemelést javasol a rendőrség az Magyarbánhegyesen történt gyilkosság ügyében, az emberöléssel gyanúsított T. Lajos ellen. A nőt, aki a nyomozás adatai alapján a lőfegyvert a Kettős-Körös folyóba dobta, bűnpártolással gyanúsítja a rendőrség – írja a police.hu

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztálya előre kitervelten, aljas indokból vagy célból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a 48 éves vésztői T. Lajos ellen. A férfi 2014. május 15-én többször meglőtte kislánya édesanyját, nagymamáját és akkori élettársaikat, négyéves gyereke jelenlétében. A lövésekben ketten még a helyszínen meghaltak, a fiatal nő és édesanyja párja életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

A lövések leadását követően T. Lajos a gyermeket magával vitte és Békéscsabán a fegyverrel együtt, majd átadta T. Magdolnának, akivel korábban együtt élt. A 44 éves nő a kislányt Vésztőre vitte és útközben Békés külterületén, a Kettős-Körös hídjáról a folyóba dobta a fegyvert, amire a gyanúsítottnak nem volt engedélye.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság T. Magdolnát az emberölés bűncselekménnyel kapcsolatban bűnpártolás bűntett elkövetésével gyanúsítja. A főkapitányság vizsgálati osztálya a nyomozást 2015. január 13-án lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal továbbította a Békés Megyei Főügyészségre – áll a rendőrség közleményében.