Ketten biztosan meghaltak, egy ember megsérült egy belgiumi terrorellenes műveletben – írja a BBC egy belga tévécsatornára hivatkozva. Verviers városában jelenleg is zajlik a művelet az AFP szerint, egy másik forrás szerint dzsihádisták ellen vonultak a biztonsági erők. A szemtanúk lövöldözést és legalább három robbanást hallottak perceken át. A település központjában nagyon nagy a rendőri jelenlét. A vasútállomás környékét hermetikusan lezárták.

A helyi L'Avenir Verviers három halottról ír, szerintük a Rue de la Colline nevű utcán tört ki a tűzharc. Úgy tudni, a dzsihádisták Szíriából visszatért emberek voltak. Több jelentés szerint Brüsszelben és más belga városokban is zajlanak vagy zajlottak akciók. A hírszerzés szerint egy tervezett terrortámadást sikerült megelőzni.


Nagyobb térképre váltás

Verviers egy 56 ezres város félúton Liége és a német határ között, Belgium keleti részén.

A múlt hét a terrorról szólt Európában: szerdától péntekig zajlott egy óriási művelet Párizs környékén, miután iszlamista merénylők megöltek 12 embert a Charlie Hebdo szatirikus lap szerkesztőségében és a környékén. Pénteken ölték meg az elkövetőket. Eközben egy másik férfi agyonlőtt egy rendőrnőt csütörtökön, majd túszul ejtett embereket egy kóser boltban Párizsban. Őt agyonlőtték, valamint négy túsz is áldozatul esett a vérengzésnek.