Nem enyhül a terror szorítása Nyugat-Európán: Colombes-ban, Párizs északnyugati elővárosában túszokat ejtettek egy postán – írja a Telegraph. A fegyveres férfi a rendőrök szerint két túszt tart fogva, de a rendőrség állítja, az eset nincs összefüggésben a Charlie Hebdo-támadásokkal. A férfivel jelenleg is kommunikálnak, ő maga nyitott a rendőrség felé, de első szavaiban azt közölte, kalasnyikov és gránátok is vannak nála. A lap szerint az elkövető nem ismeretlen a rendőrök előtt, korábban már voltak büntetőügyei, most is gyaníthatóan rabolni ment be. (A videó élőképet mutat)

A France Info szerint a túszejtő mentálisan nem túl kiegyensúlyozott és katonai fegyverei vannak. Szemtanúk szerint délután fél 1-kor ment be a posta épületébe, eközben több ottlévő ember el tudok szökni. A környéket és a Colombes-ot érintő A86-os autópályát lezárták, helikopter száll a város felett.

Franciaországban a múlt heti terrortámadások miatt minden nagyobb bűnügyet nagy figyelem övez. Rögtön a merénylők pénteki lelövése után túszejtés zajlott le Montpellier-ben is, de arról is hamar kiderült, hogy nincs köze a dzsihádhoz.

Frissítés: a túszok kiszabadultak, az elkövetőt elfogták, nem sérült meg senki.