Korábban már fenyegetőzött kisfia megölésével O. György, az a 44 éves szigetszentmiklósi férfi, aki múlt szombaton habozás nélkül ledobta a negyedik emeletről 6 hónapos kisfiát, majd magával is végzett. 

Beváltotta fenyegetését és megölte a gyermekét 

Egy hónapja karjában gyermekével azzal fenyegette meg anyósát O. György, hogy a mélybe dobja a kicsit a negyedik emeleti lakás erkélyéről, akkor rendőrök vitték el – tudta meg a Velvet a nevük elhallgatását kérő szomszédoktól. A borzalmas fenyegetés azonban megismétlődött, ám ezúttal szörnyű tragédia történt: Miután szabadult, visszament volt anyósa lakására és végzett 6 hónapos gyermekével, majd utána ugrott. 

"Hatalmas sikoltozásra lettünk figyelmesek, amikor kimentünk a gangra, láttuk, hogy egy gyermek és egy felnőtt mozdulatlan teste fekszik a földön. Az alattunk lakók megpróbáltak segíteni, újraéleszteni a gyermeket, de már a kiérkező mentők sem tudtak segíteni" - mondta el egy második emelet lakó férfi - "Az édesanya egy rendkívül kedves, jóravaló teremtés, ide, az anyjához menekült el a férfi elől, aki decemberben már megfenyegette a családot. Sőt, korábban előfordult olyan, hogy ha sírt a kicsi, akkor szó szerint az anya torkának esett." - tette hozzá. A férfi úgy tudja, a fiatal nő, S. Barbara vidéken szeretett volna munkát találni, hogy minél távolabb legyenek gyermeke apjától. 

Úgy tudjuk, a férfit napokkal korábban pont azért a fenyegetésért ítélték el, amit szombaton valóra váltott. Értesüléseinket a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya s megerősítette. Mint kiderült, a decemberi fenyegetése miatt zaklatás vétségében bűnösnek mondta ki a bíróság, sőt, indulatkezelési terápiára is kötelezték.

„O. György 2014. december 13. napjától december 16. napjáig volt bűnügyi őrizetben, majd ezt követően a bíróság a bűnismétlés veszélye miatt előzetes letartóztatásba helyezte, 30 napra” – válaszolta megkeresésünkre dr. Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője, aki hozzátette, hogy az ügyben gyorsított eljárásban január 10-én ítéletet hirdettek.

A férfit bűnösnek találta a bíróság: „A bíró már az első tárgyalási napon jogerős döntést hozott: a vádlottat bűnösnek mondta ki személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségében. Ezért O. Györgyöt 1 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett fogház büntetésre ítélte” – tájékoztatta lapunkat a sajtószóvivő. 

Az ügyben azonban további szigorításokat is elrendelt a bíró: „A bíróság pártfogó felügyeletet rendelt el, illetve külön magatartási szabályként írta elő számára, hogy kötelezően vegyen részt indulatkezelési foglalkozásokon.”

Érzelmileg labilis

Mint megtudtuk, a férfit alapos szakértői vizsgálatnak vetették alá decemberben: kiderült, hogy érzelmileg igen labilis. 

„A szakértők a vádlott alapos vizsgálatát követően megállapították: elmebeli fogyatkozása nincs, érzelmileg ugyan labilis, de ezen állapota nem akadályozta abban, hogy cselekménye következményeit felismerje" – tájékoztatta a Velvetet a Fővárosi Főügyészség. 

Szabadulása után megölte a gyermekét

Mivel a büntetőeljárásról szóló törvény szerint az előzetes letartóztatás megszűnik, ha az eljárást jogerősen befejezték, így O. György szabadon távozhatott. A férfi néhány nappal később beváltotta ígéretét, megjelent volt anyósa lakásán, ahol S. Barbara lakott közös gyermekükkel és gondolkodás nélkül ledobta a 6 hónapos gyereket.

Megölte a fiamat!

Az édesanyát a szörnyű eset után sokkos állapotban vitték kórházba, úgy tudjuk, hogy a rendőrség még nem tudta kihallgatni.

„A volt élettársam a mai napon véget vetett a közös gyermekünk életének és azután magával is végzett. Most gyászolom a 6 hónapos fiam" – írta szűkszavúan közösségi oldalán az édesanya. 

Korábban is elítélték zaklatásért

Mint megtudtuk, a férfinak nem ez az első esete, hogy zaklatás és fenyegetés miatt elítélték: 

„A Fővárosi Törvényszék O. Györgyöt 2011-ben jogerős ítéletével a fenti üggyel nem érintett más sértett sérelmére elkövetett bűncselekmények, többek között szintén zaklatás vétsége miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, mely végrehajtandó szabadságvesztés volt" – közölte a Velvettel a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya.