Nyomozást indítottak a szállodából meztelenül kiugró férfi ellen

2015.01.24. 11:25

A BRFK VII. kerületi kapitánysága nyomozást indított T. Szabolcs ellen, aki 2013. november 23-án Budapeste kiugrott egy szálloda ötödik emeletéről, majd szörnyet halt, írja a Népszabadság Online

Ahogy azt a Velvet is megírta, a 29 éves férfi, aki korábban a Feldmár-Intézet magas beosztású kollégája volt, aznap a Rákóczi úti hotelbe hívta az intézet vezetőit, Büky Dorottyát és Feldmár Andrást is, majd pár perccel a születése időpontja után meztelenül kiugrott az ötödik emeleti szállodai szobából.

Több mint egy év után készült el a rendőrség számára az igazságügyi orvosszakértők végleges szakvéleménye, eszerint T. Szabolcs vérében két, pánikbetegeknek való vényköteles gyógyszer mellett kábítószernek minősülő anyag, MDMA, azaz ecstasy is volt.

Mivel az MDMA gyártása, kereskedelme, birtoklása és fogyasztása bűncselekmény, a BRFK V. kerületi kapitányságának rendkívüli haláleseti osztálya az ügyet átadta a VII. kerületi kapitányságnak, ahol kábítószer-birtoklás gyanújával rendelték el a nyomozást, írja a NOL, ám mivel a rendőrség egyetlen kérdésükre sem válaszolt az ügy kapcsán, kérdéses, az elhunyton kívül ki ellen nyomozhatnak.

A törvényi előírás szerint ilyen esetekben a feltételezett elkövető halálára való tekintettel azonnal meg kell szüntetni a nyomozást, ám ez eddig még nem történt meg, és Török Béla ügyvéd, aki az áldozat szüleit képviseli, mindent megtesz annak érdekében, hogy ne is zárják le a nyomozást. A család ugyanis meggyőződése, hogy nem szokványos öngyilkosság történt.