Elbukhatja 184 millióját az évszázad sikkasztója

2015.01.26. 08:29

D. János még 2009-ben lopott el 565 millió forintot egy biztonsági cégtől, ám a mai napig nem tisztázott, hogy valóban elrejtette-e a hatamas összeget.

A Blikk arról ír, hogy a címjegyzék szerint legalább 184 millió forint van tízezresekben, amiről az azóta - egy tízmilliós bírság miatt - újabb két évvel meghosszabbodó büntetése után már valószínűleg lemondhat a férfi.

D. János 2016 végén kerülhet szabadlábra, ám addigra a Magyar Nemzeti Bank a tervek szerint lecseréli az összes régi tízezer forintos bankjegyet, és ezeket már csak bankokban vagy postákon cserélhetné csak be a sikkasztó. Kérdés, hogy bevállalja-e.

„Ügyfelem mindvégig tagadta, hogy elsikkasztotta volna a pénzt, de ha valóban nála lenne, úgy komoly a veszélye annak, hogy a pénz egy része elértéktelenedik. Ilyen pechje tudomásom szerint a magyar kriminalisztika történetében senkinek sem volt még" – mondta a lapnak dr. Li­chy József, D. János védőügyvédje.

A férfi nagyobb összegben biztosan nem válthatná vissza a bankjegyeket, de az is gyanússá tenné, ha naponta járna a bankokba kisebb adag tízezresekkel.

„Ha valaki a pénz kivonása után nagyobb összeggel érkezik, az is gyanússá válna, sőt a pénzmosás elleni törvény miatt jelentenünk is kell a hatóságoknak" – tudtuk meg a Blikk az MNB egyik munkatársától.

Ha a férfi lebukik, hogy vissza akarja váltani a pénzét, újabb börtönbüntetést már nem kap, de a vagyont biztosan bukja.