Utoljára az édesanyját hívta az a magyar túrázó, akinek élettelen testét tegnap délután találták meg Karintiában - írja az ORF.at.

Túrázni indult

A karintiában vasárnap eltűnt férfi a beszámolók szerint karácsony óta doglozott konyhafőnökként Auszrtiában, és bár a környéket még nem annyira ismerte, gyakorlott túrázónak számított. A Délmagyar úgy tudja, hogy a mórahalmi fiatalembert már barátai is keresték a közösségi oldalon, sokan abban bíztak, hogy E. Attila talán hazament Magyarországra. 

Mint megírtuk, a férfi  a Bad Kleinkirchheim községnél lévő, 2305 méteres Moschelitzenhez indult, eltűnését szállásadója  jelentette, mert nem érkezett vissza a túráról késő délutánig. 

A keresést rögtön megkezdték, ám vasárnap estig nem bukkantak nyomra a mentők, így hétfő reggel 150 fős hegyimentőkből, tűzoltókból, rendőrökből és keresőkutyákból álló csapat indult el újra, mentőhelikpter is segítette a keresést. 

Édesanyjával beszélt utoljára

Az ORF-nek a helyi rendőrség vezetője nyilatkozott az ügyről, elmondta, hogy  a fiatalember 13:00-kor indult el túrázni és 14:00 óra környékén telefonon felhívta az édesanyját. Ez volt az utolsó nyom, amin a kutatócsapat el tudott indulni. Feltételezésük szerint a baleset valamikor 15:00 és 16:00 óra között történhetett, így a holttestet egy napig hó borította.

A helyi rádió szerint nem kizárt, hogy a férfi okozta a lavinát, ám egyelőre erről nincs hivatalos információ, mindenesetre a rendőrség többször felhívta és most is felhívta a fiygelmet arra, hogy a hóeseétől számított 48 óra a legveszélyesebb a lavinaképződés szempontjából, mert ilyenkor még nem áll össze a friss hó, és a meglévő már jeges felületen a nagy menyniségű friss hó - ami az elmúlt napokban Asuzrtiában is esett - könnyen megcsúszik. A sielők.hu szerint már több áldozata is volt idén a lavináknak. Többségében ezek a balesetek a kijelölt sípályákon kívül, az úgnevezett sítúrázókkal történnek, akik a jelöletlen, szűz havas lejtőkön próbálnak átjutni.