Az amerikai Georgia államban, kedd este hajtották végre a halálos ítéletet egy olyan férfin, akinél a bíróság megállapította, hogy mentálisan sérült. A Gawker információi szerint Warren Lee Hill IQ-ja alig ütötte meg a 70-et, és szellemileg egy 11 éves gyerek szintjén maradt. 

De az enyhítő körülmények ellenére a kettős gyilkosságért elítélt férfit pentobarbitállal kivégezték. Az injekciót kedden adták be, ami előtt Hill egy utolsó vacsorára sem tartott igényt. 

Warren Lee Hill már a 86-tól börtönben ült, amiért 18 éves barátnőjét egy szöges deszkával agyonütötte. Életfogytiglanra ítélték, majd 1990-ben a börtönben, cellatársát gyilkolta meg. Ekkor már halálbüntetést kapott, amit 2012-ben akartak végrehajtani. A bíróság azonban háromszor is elhalasztotta a kivégzést. 

Georgiában annyira szigorúak a törvények, hogy nem találták kellően bizonyítottnak, hogy a halálraítélt intelligenciája nem üti meg az átlagos szintet. A 70-es IQ (71 alatt már mentális retardációról beszélhetünk) és vizsgálatok hosszú sora végül nem győzte meg a bírákat, és a kegyelmi kérelmet elutasították.