Járóükelők küzdöttek annak a nőnek az életéért, aki a szigetszentmiklósi HÉV megállóban lett rosszul. A ,mentőállomás hiába volt 360 méterre, nem érti ki hozzá mentő – írja a Blikk. 

A nő az orvoshoz igyekezett, amikor a József Attila telepi HÉV-megállóban az aszfaltra rogyott: megállt a szíve. Egy fiatal pár azonnal megkezdte az eszméletlen asszony újraélesztését, abban bízva, hogy hamar kiérnek a mentők, de állítják: egy órát kellett várniuk a szakszerű segítségre. 

Mint kiderült, a szigetszentmiklósi esethez 15 kilométerről, Pesterzsébetről érkezett a mentő. Pedig 360 méterre van a szigetszentmiklósi mentőállomás, a közelben pedig két orvosi rendelő is akad.

Az Országos Mentőszolgálat szerint a segélyhívás 10.47-kor futott be hozzájuk, ezután a mentésirányító a legközelebb tartózkodó, szabad mentőegységet indította el. Ők a szemtanúk állításával szemben azt mondják, az események sokkal gyorsabban történtek.

"Az esetkocsi 19 perc alatt ért a helyszínre, ahol több mint fél órán át küzdöttek az idős nő életéért, sajnos sikertelenül" – tájékoztatott meg az OMSZ-tól.