A 35 éves déll-afrikai Andrew Chimboza tavaly június 10-én gyilkolta meg a 62 éves Mbuyiselo Manonát, Cape Town Gugulethu nevű külvárosában. A két férfi egyelőre tisztázatlan körülmények között esett egymásnak, a vádlott vallomása szerint Manona azzal vádolta, hogy lefeküdt a barátnőjével, és nekiesett, írja a Daily Mail.

Ami biztos, hogy Chimboza összeszurkálta áldozatát, majd a vérző és haldokló férfi szívét kivágta, és megette. Mindezt állítólag azért, mert Manona a veszekedés közben többek között buzinak nevezte, és meg akarta mutatni, hogy nem az. Arra ugyan nem emlékszik, hogy hányszor szúrta meg a férfit, de arra igen, hogy azért vágta ki a szívét, mert az „tele volt féltékenységgel és gyűlölettel."

„Azt nem tudom, miért ettem meg" - veszítette el vallomásában újra a fonalat. "De elismerem, hogy a tettem nem volt helyes, és átléptem a jogos önvédelem határait."

Pedig tavalyi meghallgatásán még emlékezett rá, mit miért csinált.

„Azért ettem meg ennek az ismeretlennek a szívét, mert meg akartam neki mutatni, hogy nem vagyok buzi, és miután megettem, akkor láttam, hogy már halott" - mesélte akkor a biológiában ezek szerint nem túl jártas Chimboza, ám mostanra állítja, ő ilyet nem mondott, ezt csak a rendőrök találták ki.

A helyszínre kiérkező járőr egyébként a jelentése szerint úgy talált rá Chimbozára, hogy annak tele volt a szája nyers hússal, miközben áldozata nyakát már „félig lerágták".

A férfi bűnösnek vallotta magát - hirtelen felindulásból elkövetett - gyilkosságban, és valószínűleg életfogytig tartó börtön vár rá. Az egyik ügyész, Jacqueline Sibiya szerint mivel nem az áldozat szívének elfogyasztása volt a halál közvetlen oka, így, bár a tett nagyon felkavaró, nem befolyásolja az ítéletet.

Chimboza a tárgyaláson egyébként elnézést kért áldozata hozzátartozóitól.