Nem jogerősen 7 év börtönre, 5 év közügyektől eltiltásra és 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a Dabasi Járásbíróság szerdán T. G.-t, aki Ladájával halálra gázolt egy embert Ürbőpusztán 2012 áprilisában – közölte az illetékes Budapest Környéki Törvényszék. A férfit halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés és a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztása vádjában találták bűnösnek.

A baleset idején 35 éves T. G. a gázolás előtt egy barátjával leszerelte Ladájának motorháztetőjét és a csomagtartó tetőjét, az ablaküvegek alatt kettészelték a kocsit, azt kabrióvá alakítva, majd kalapáccsal és baltával tovább rongálták a kocsit. Már a tanyán elkezdtek italozni, majd a roncs-Ladával mentek a közeli kocsmába, ahol tovább folytatták az ivást.

Már késő este volt, amikor ittasan távoztak és Bugyi mellett egy kivilágítatlan úton haladtak a lámpa nélküli kocsival. Az út jobb oldalán sétált egy férfi, akit elütöttek és belehalt a sérüléseibe. A baleset után megálltak, majd mégis továbbhajtottak.

A mostani ítélet tehát nem jogerős az ügyben, mivel a vádlott és védője felmentésért fellebbeztek, az ügyész pedig három nap gondokodási időt kért.